معرفی دانشکده منابع طبیعی

دانشكده منابع طبيعی دانشگاه کردستان در سال 1370 به طور مشترك با دانشكده كشاورزی تأسيس شد. در سال 1386، دانشكده منابع طبيعی از دانشكده كشاورزی تفکیک و فعاليت​‌های دانشگاهی خود را بطور مستقل آغاز نمود. فعالیت‌های دانشکده متمرکز بر آموزش و پژوهش در زمینه‌های مختلف حفاظت، حمایت، احیا، مدیریت و تقویت منابع طبیعی تجدید پذیر از جمله: جنگل‌​ها، مراتع، منابع آب و حوزه‌های آبخیز، خاک، آب و هوا، محیط زیست و تنوع زیستی، شیلات و منابع مربوطه می‌باشد. در حال حاضر این دانشکده به عنوان یکی از پیشگامان موسسات آموزشی جامع منابع طبیعی در شمال غرب، غرب و جنوب غربی ایران با تکیه بر اعضای هیات علمی جوان و با انگیزه خود و با استفاده از روش‌ها و فنآوری‌های آموزشی نوین در راستای تربیت نیروی کار متعهد و ماهر برای حل چالش‌ها و مشکلات مربوطه در زمینه منابع طبیعی در سطح محلی، ملی و بین‌المللی فعالیت می‌نماید. دانشکده منابع طبیعی دارای شش گروه آموزشی جنگلداری، مرتع و آبخيزداری، آب و هواشناسی، شیلات، محیط زیست و ژئومورفولوژی می‌​باشد که فعالیت‌​های آموزشی و پژوهشی خود را با همکاری 32 نفر عضو هيات علمی تمام وقت و بیش از 20 نفر عضو هیات علمی مدعو و همچنين 15 نفر پرسنل اداری و آزمايشگاهی انجام می‌​دهد. در حال حاضر این دانشکده در 7 رشته گرایش کارشناسی، 15 رشته گرايش کارشناسی ارشد و 2 رشته گرایش دکتری اقدام به پذیرش دانشجویان ایرانی و خارجی می​‌نماید. همچنین در برنامه توسعه آموزشی دانشکده امکان پذیرش دانشجوی دکتری در 3 رشته گرایش تحصیلی برای دانشجویان ایرانی و خارجی در نظر گرفته شده است. ساختمان دانشکده منابع طبیعی با مساحت 4825 مترمربع شامل 5 کلاس درس، 26 آزمایشگاه و کارگاه و یک سالن کامپیوتر در محوطه اصلی دانشگاه کردستان واقع شده است. در حال حاضر 543 نفر دانشجوی کارشناسی، 295 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و 11 نفر دانشجوی بین‌الملل در این دانشکده مشغول به تحصیل می​‌باشند. با توجه به عقد تفاهمنامه‌​های همکاری دوجانبه با برخی از دانشگاه‌​های معتبر خارجی، امکان استفاده دانشجویان از برنامه‌​های آموزشی کوتاه مدت مانند تبادل دانشجو، شرکت در دوره‌​ها و مدرسه​‌های تابستانه این دانشگاه​‌ها و با توجه به قوانین مربوطه فراهم می​باشد. دانشکده منابع طبیعی تلاش دارد تا با انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی در زمینه توسعه مرزهای جدید دانش و همچنین ارائه خدمات مشاوره​‌ای برای دانشجویان ملی و بین‌المللی، نیازهای متنوع جامعه را در زمینه ها و سطوح مختلف منابع طبیعی برآورده سازد.