درباره گروه ژئومورفولوژی

گروه جغرافیای طبیعی در سال ۱۳۸۵ در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه کردستان با دو نفر عضو هیأت علمی با رتبه استادیاری و با پذیرش ۴۵ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته رشته جغرافیای طبیعی دایر شد. سپس به دنبال مصوبه شورای برنامه‌ریزی عالی در جلسه مورخ 87/08/11 گروه جغرافیای طبیعی به دو گروه آموزشی مستقل ژئومورفولوژی و آب و هواشناسی تفکیک شد. از آن تاریخ گروه آموزشی ژئومورفولوژی به صورت مستقل اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته ژئومورفولوژی نمود و در ادامه از سال ۱۳۹۰ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته مخاطرات محیطی (گرایش طبیعی) به توسعه رشته مقاطع تحصیلی در این گروه نمود.
در سال 1395 رشته ی ژئومورفولوژی در مقطع کارشناسی دوباره به رشته‌ی جغرافیا تغییر پیدا نمود. در همان سال گروه موفق به دایر نمودن رشته‌ی هیدروژئومورفولوژی در برنامه‌ریزی محیطی در مقطع کارشناسی ارشد شد. در سال 1397 کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی با گرایش آمایش محیط نیز دایر گردید.
گروه آموزشی ژئومورفولوژی در حال حاضر با 5 عضو هیأت علمی تمام وقت با رتبه‌های علمی دانشیار و استادیار و با 135 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی جغرافیا با گرایش ژئومورفولوژی، 19 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی و 16 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی با گرایش آمایش محیط به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود ادامه می‌دهد. بنابراین در حال حاضر دوره‌های آموزشی ذیل در گروه ژئومورفولوژی دایر می باشند:
  • رشته جغرافیا (گرایش ژئومورفولوژی) در مقطع کارشناسی
  • رشته مخاطرات محیطی در مقطع کارشناسی ارشد
  • رشته ژئومورفولوژی (گرایش آمایش محیطي) در مقطع کارشناسی ارشد

گروه جغرافيا با داشتن آزمايشگاه ژئومورفولوژي به مساحت تقريبي 80 متر مربع، كارگاه نقشه خوانی و سنجش از دور به مساحت 60 مترمربع با كليه امكانات، كارگاه GIS با مساحت 67 متر مربع، كارگاه GIS پژوهشي و تحصيلات تكميلی به مساحت 45 متر مربع، سایت کامپیوتر با مساحت 75 متر مربع و از سوی ديگر امكان بهره‌گيری از كليه تجهيزات و آزمايشگاه‌های ساير گروه‌های آموزشی از جمله، امكانات آزمايشگاهی و كارگاهی گروه‌های آب و هواشناسی، مرتع و آبخيزداری، جنگلداري، محيط زيست و ...  شامل: مجموع فضای کارگاه‌ها و سایت کامپیوتر(498 متر مربع) مجموع فضای آزمایشگاه‌ها(1041 متر مربع) و فضای کلاس‌ها(203 متر ربع)، قادر به تأمين امكانات مورد نياز آموزشی و تحقيقاتی همكاران عضو هيأت علمی و دانشجويان كارشناسی ارشد مي‌باشد. وجود ساير امكانات در دانشگاه و بسترهای موجود در شهرستان سنندج و استان، نظير موزه حيات وحش شهرداری سنندج، پژوهشكده محيط زيست اداره‌­ی كل محيط زيست استان، مرکز پژوهش و توسعه جنگلداری زاگرس شمالی وابسته به دانشگاه كردستان، ايستگاه سينوپتيك دانشگاه كردستان، تالاب بين‌المللی زريوار مريوان، و... نيازهای آموزشی و پژوهشی دانشجويان اين رشته را می‌تواند پوشش دهد.
بر اساس چشم انداز توسعه در افق گروه آموزشی  ژئومورفولوژی، پیش بینی شده است در سال 1400 در مقطع کارشناسی ارشد، رشته‌ی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی با گرایش سیستم اطلاعات جغرافیایی و در سال 1402 رشته‌ی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی با گرایش سنجش از دور تأسیس گردند. گروه در چشم انداز توسعه‌ی خود، پیش بینی دایر نمودن مقطع دکترای تخصصی را در رشته ی ژئومورفولوژی و نیز مخاطرات محیطی را دارد.